Formular pentru aflarea profilului tau investitional

You don’t have to be an expert on every company or even many. You only have to be able to evaluate companies within your circle of competence. What counts for most people in investing is not how much they know, but rather how realistically they define what they don’t know.

COMPLETEAZĂ FORMULARUL

ÎNCEARCĂ 14 ZILE GRATUIT

CE ESTE INCLUS

Stakeborg Academy este principala platformă educațională Web3 și Crypto din România. Un singur membership care include tot ce ai nevoie pentru a înțelege concepte precum blockchain, NFTs sau Metaverse și pentru a fi la curent cu evoluția industriei.

CURSURI CRYPTO

Fie că dorești să afli despre Bitcoin și Blockchain, sau vrei să lansezi o colecție de NFT-uri - cursurile noastre sunt aici.

 MAI MULTE DETALII  ÎNCEARCĂ GRATUIT

MARKET UPDATE

Ca abonat PRO, primești săptămânal un video cu analiză tehnică și on-chain pentru cei mai importanți indicatori ai pieței.

 MAI MULTE DETALII  ÎNCEARCĂ GRATUIT

NEWSLETTER PRO

Ajuns la peste 16.000 de subscriberi FREE și 750+ PRO.
Este harta completă pentru navigarea în spațiul crypto.

 MAI MULTE DETALII  ÎNCEARCĂ GRATUIT

ACADEMY BUDDY AI

Îți punem la dispoziție un asistent virtual de învățare pentru blockchain, cryptomonede, NFT-uri și Web3 bazat pe ChatGPT.

 MAI MULTE DETALII  ÎNCEARCĂ GRATUIT

THE STAKEBORG TALKS

Ca abonat PRO, ai early access și discount 20% la TST, locul unde vei putea cunoaște oameni „pasionați de crypto și finanțe.

 MAI MULTE DETALII 

TUIT

Vrei sa fii pregatit pentru urmatorul crypto BULL MARKET? Aici gasesti proiectele despre care noi credem ca vor avea potential pe viitor.

 MAI MULTE DETALII  ÎNCEARCĂ GRATUIT

Tutorialul de bun-venit care te va ajuta sa intelegi cum te poate ajuta Stakeborg Academy

CURSURI

Fie că dorești să afli despre Bitcoin și Blockchain, să fii la curent cu ultimele statistici și analize din piață, sau ai vrea să lansezi o colecție de NFT-uri - cursurile StakeBorg Academy sunt aici pentru tine.

Ghid impozitare

Crypto & NFTs
2023

 MAI MULTE DETALII 

Analiză Fundamentală

Baza investițiilor
în cryptomonede

 MAI MULTE DETALII 

Blockchain

Bazele următoarei
ere tehnologice

 MAI MULTE DETALII 

DeFi

Viitorul finanțelor
tradiționale

 MAI MULTE DETALII 

NFT

Noua frontieră
a bunurilor digitale

 MAI MULTE DETALII 

Securitate

Navighează cu prudență
în Web3

 MAI MULTE DETALII 

Cea mai cool comunitate din Web3

Investițiile sau educația pot fi plictisitoare, dar să faci parte dintr-un grup de like-minded people = PRICELESS.

Rămâi la curent - nu rata newsletter-ul nostru GRATUIT

Lumea crypto e hiperactivă iar timpul tău e limitat. Newsletter-ul “The Crypto Insider” rezolvă această ecuație. În fiecare luni în inbox-ul tău cu cele mai relevante noutăți din spațiul Web3.

Zero to hero in Web3

Ti-ai auzit prietenii vorbind despre Blockchain, piata crypto sau criptomonede de viitor si ti s-a parut ceva prea complicat? Esti curios de oportunitatile pe care Web3-ul le deschide pentru ca esti nemultumit de actualul job?

Vrei sa intelegi de ce o serie de investitii bine documentate iti pot oferi libertatea financiara la care ai visat mereu? Stakeborg Academy este locul in care te incurajam sa inveti asta.

  • Blockchain, acum si in viitor

    Ultimii ani au schimbat radical ceea ce numim tehnologie emergenta, avand fruntase industriile Blockchain, AI si IOT. Cea dintai prolifereaza in urma atentiei sporite din ultimul timp si a eforturilor marilor companii de a-si crea un avantaj competitiv prin adoptarea tehnologiei.


    Mai mult decat atat, pentru anumite industrii, Blockchain-ul creeaza noi modele de business si surse de venit aditionale proceselor deja existente.


    De la inceputul anului 2020, numarul de utilizatori Crypto, submultime a industriei Blockchain, s-a triplat, ajungand la peste 300 de milioane de utilizatori cu identitatea verificata - 3,75% din populatia planetei.


    In plus, atentia catre acest domeniu si fata de criptomonede cu potential este multidirectionala - industria se afla atat in vizorul institutiilor publice cat si al celor private.


    Acestea aloca de 6 ori mai mult capital investitiilor in spatiul Web3, fata de 2018, ajungand la peste $119 miliarde. Beneficiile activelor digitale sunt recunoscute si de catre guvernele lumii, 105 dintre ele (reprezentand peste 95% din PIB-ul global) demarand deja proiecte pentru cercetarea posibilelor utilizari si integrari ale Blockchain-ului in Central Bank Digital Currencies (CBDCs), o noua iteratie a valutelor nationale sub forma de monede crypto.

  • Misiunea noastra

    Misiunea Stakeborg este aceea de a sustine adoptia tehnologiei Blockchain in Romania, fapt ce se poate obtine doar prin educatie si awareness. Prin content-ul nostru - fie ca vorbim de brief updates pe social media (Twitter, Instagram, TikTok, YouTube Shorts), analize in scris (newsletter free si pro) sau discutii cu oameni cheie (disponibile pe YouTube) - incercam mereu sa facilitam intelegerea tehnologiei Blockchain si a celor mai recente dezvoltari ale sale.


    Prin toate demersurile mentionate mai sus, consideram ca reusim sa cream acel awareness despre care am discutat. Urmaritorii nostri care vor sa inteleaga cu orice pret criptomonedele, ajung sa fie la curent cu tehnologia si pot interpreta mai usor evenimentele principale ce au loc.


    Insa, daca vorbim despre educatie, aceasta se obtine - credem noi - prin studiu aprofundat. Astfel, am creat Stakeborg Academy - platforma pentru educatie Web3 in Romania.


    Aici poti invata tot ceea ce trebuie sa stii pentru parcursul tau Web3, fara sa te plictisesti ca in facultate. Pe langa materialul scris, mereu actualizat, si video-uri explicative, avem guest speakers din industrie care ofera o nuanta practica lucrurilor invatate.


    Mai mult, Stakeborg Academy este un loc in continua dezvoltare. Dezvoltam noi cursuri adaptate nevoilor membrilor nostri si suntem mereu in cautarea celor mai de interes subiecte, tinand pasul cu evolutia tehnologiei.

  • Ce vom acoperi

    Stakeborg Academy se adreseaza tuturor celor curiosi, interesati sau pasionati de Blockchain si crypto, indiferent de nivelul de pregatire. Astfel, incepem cu un curs introductiv ce acopera contextul care a dus la aparitia tehnologiei Blockchain si vorbeste despre principalele sale caracteristici.


    Vei invata despre rolul banilor, cum au ajuns sa existe si de ce lucrurile au valoare. Apoi, vei intelege limitele sistemului monetar curent si incidentele care au dus la aparitia Bitcoin, pentru ca ulterior sa explorezi aplicabilitatea Blockchain-ului in cadrul unora dintre cele mai populare industrii. Fiind abia inceputul, nu te astepta sa intelegi din start absolut totul despre criptomonede, insa poti avansa usor apoi.


    Odata acoperite fundamentele tehnologiei, distilam subdomeniile Blockchain-ului si ne concentram asupra principalelor aplicatii. Vom studia NFTs (Non Fungible Tokens), probabil cel mai popular subdomeniu Crypto, incercand sa intelegem de ce un JPEG cu o maimuta are valoare (sunt PNG-uri de cele mai multe ori, apropo!), ce inseamna autenticitatea on-chain si cum pot NFTs sa ajunga utile in lumea reala.


    In continuare, parasim zona colectionarilor si ne indreptam atentia catre pietele financiare, in cadrul celuilalt subdomeniu Crypto popular - DeFi (Decentralized Finance).


    Vom intelege cum o retea descentralizata poate inlocui pietele financiare traditionale - unde atunci cand vinzi ceva astazi, poti retrage fondurile in doua zile lucratoare, pentru ca ulterior sa le accesezi cand ajung in contul tau bancar - cu un sistem unde fondurile sunt accesibile instant, 24/7.


    Mai departe vom explora lumea Metaverse, punandu-ne problema daca este mai bine sa cumparam teren in Bucuresti sau in Otherside, apoi ajungand sa intelegem de ce o companie ca Facebook a ales sa se concentreze masiv in aceasta directie.


    In caz ca te asteptai ca asta sa fie tot, nu este asa. Avem planuite o sumedenie de cursuri, insa iti mai mentionam doar doua, mai aplicate, apoi te invitam sa ne fii alaturi pentru urmatoarele.


    In primul rand, ce inseamna securitatea in Web3? Cum avem grija de activele noastre digitale? Ce este OK sa facem si ce nu?


    In al doilea rand, odata ce stim sa ne tinem banii la loc sigur, studiem cum putem sa ii inmultim prin trading - ce platforme de tranzactionare folosim, ce strategii aplicam si cum avem mereu grija sa ne conservam capitalul. Odata ce vei invata ABC-ul in tranzactionare, vei putea urmari pe cont propriu criptomonede care vor creste si, cine stie, poate vei decide ca unele merita sa faca parte din portofoliul tau.

Listă TOP Criptomonede

Cand vine vorba de evolutie si statistici, criptomonedele pot avea preturi volatile, dar ne-am gândit ca pentru orice persoana interesata de Blockchain si finante descentralizate, o ordonare dupa market cap ar fi mai utila. Iata mai jos un top de criptomonede din care poti deduce rapid si cum arata top 10 criptomonede in 2023.


Întrebări frecvente

Odata ce inveti cum sa navighezi spatiul crypto, poti avea diverse intrebari despre cum poti stoca valoare in criptomonede, adica sa cumperi un activ digital pentru a-l pastra pe termen lung.

  • Cum cumpar criptomonede?

    Nu o sa iti spunem in ce criptomonede sa investesti, pentru ca e important sa te convingi pe cont propriu, dupa ce studiezi domeniul, daca acesta este potrivit pentru tine. In schimb, dacă vrei să treci deja in etapa in care interactionezi cu piata, o poti face intr-un mediu controlat, folosind un exchange crypto centralizat. Trebuie să ai o conexiune stabila si securizata la internet, un numar de telefon si o adresa, ambele valabile si verificabile.

  • De unde cumpar criptomonede?

    Poti cumpara active digitale de pe exchange-urile de criptomonede, care pot fi centralizate sau descentralizate. Dupa cum spuneam, cele centralizate sunt platforme pe care trebuie să treci prin procesul de verificare a identitatii, inainte de a putea cumpara si tranzactiona diverse tipuri de criptomonede. Cele descentralizate nu necesita sa treci prin procesul ”know your customer”, dar pentru a le folosi e necesar sa ai instalat si un app de tip portofel/wallet pentru criptomonede.

  • Care sunt cele mai bune platforme de tranzactionare criptomonede?

    Odata ce ai decis cum sa investesti in criptomonede si ai un plan clar pentru cati bani vei cheltui, poti analiza lista cu cele mai folosite exchange-uri crypto din lume. Printre cele mai cunoscute exchange-uri centralizate se număra Binance, Coinbase si Crypto.com. Exchange-uri descentralizate des utilizate sunt Uniswap, Pancakeswap sau DyDx. Trebuie sa subliniem aici faptul ca, asa cum bancile pot intra in insolventa, la fel si exchange-urile centralizate, pe care iti poti tine criptomonedele cumparate, pot ajunge in faliment. De aceea, va trebui ca asseturile pe care planifici sa le tii pe termen lung sa le transferi intr-un crypto wallet.

  • Care e cel mai bun portofel de criptomonede?

    Exemple de crypto wallets populare de tip aplicatie sunt Metamask, Trust Wallet si Maiar. Mai exista portofele digitale sub forma de dispozitive in format fizic, considerate mai sigure decat cele tip aplicatie, iar printre cele mai populare se numara cele Trezor si Ledger.

  • Exista criptomonede romanesti?

    Da, exista si din astea! Dacă nu e prima data cand citesti despre piata crypto, e destul de posibil sa fi auzit despre ”criptomoneda din Sibiu” - adică $EGLD - a proiectului MultiversX. Alte exemple ar mai fi $STANDARD al Construct sau $BHAT al BlackHat Network.

Blockchain pentru Business

Contactează echipa de vânzări ca să afli mai multe.

CONTACTEAZĂ-NE CORPORATE →